La paroi-croquis

_MG_7875-Modifier

_MG_7879-Modifier

_MG_7885-Modifier

_MG_7894-Modifier

_MG_7907-Modifier

Turcotte_ext-002

Standing still, overlooking the town of La Malbaie and the Saint-Lawrence River, the residence “La Paroi”-“The Wall” and its dark barn wood facade melts into the environment whilst offering total privacy to its occupants.
Upon arrival, a carport stretches out from the main volume and covers the entrance. Next to the entrance door, one can already see the river and mountains through a large glazed opening.
At ground floor, three full bedrooms, each with specific views on the Malbaie or the nearby forest seem to be tucked under the imposing mass of the floor above. The overhang created generates a large covered gallery in direct relation to the rear garden. In the main entrance hall, a massive steel staircase acts as the centerpiece of the house. Upstairs, a huge glass wall floods the living spaces with light and provides occupants with an exceptional view of the scenery of Charlevoix.